Розрахувати
вартість
Розрахувати
вартість

Вкажіть, будь ласка назву товарів або послуг, вартість яких Ви хочете розрахувати



Заявка на прорахунок успішно відправлено!

Найближчим часом наш менеджер зв'яжеться з Вами.
Пн-Пт: з 9 до 18
Сб-Нд: вихідний
Пн-Пт: з 9 до 18
Сб-Нд: вихідний
Режим роботи
Пн-Пт: з 9 до 18
Сб-Нд: вихідний

Корзина

Призначення і економічна вигода теплового насоса

Принцип роботи та переваги теплових насосів

– це універсальний прилад, які об’єднує в собі котел опалення, джерело гарячої води і кондиціонер. Основна відмінність від всіх традиційних джерел тепла або холоду полягає в можливості використовувати поновлювану низькотемпературну енергію навколишнього середовища (води, землі, сонця, повітря) на опалення і кондиціонування.

Порядку 75% від необхідної енергії для нагрівання або охолодження, тепловий насос фактично черпає з навколишнього середовища. Решта 25% – це електрична енергія, витрачена на роботу основних пристроїв (циркуляційні насоси, компресор) теплового насоса.

Наприклад: для отримання 10 кВт теплової енергії необхідно затратити 2,5 кВт електричної.

Як працює тепловий насос?

Розчин пропиленгликоля циркулює в зовнішньому колекторі і отримує теплову енергію з навколишнього середовища (земля, вода, повітря, сонце).

Циркуляційний насос забезпечує рух по трубах зовнішнього контуру через випарник (теплообмінник теплового насоса). У випарнику холодильний агент (фреон R407C – робоче тіло теплового насоса) закипає, відбираючи тепло від пропиленгликоля.

Пари холодильного агента з випарника потрапляють в компресор і нагнітаються в конденсатор.

В конденсаторі відбувається процес зворотний випаровуванню. Холодильний агент під впливом високого тиску переходить їх газоподібного стану в рідке, при цьому виділяється велика кількість тепла, яке використовується системою опалення.

Проходячи через дросельний вентиль, холодильний агент, потрапляючи в зону низького тиску випарника – закипає і цикл повторюється знову.

Економічна вигода теплового насоса

Системи, побудовані на базі теплових насосів є економічно вигідніше, ніж системи з традиційними джерелами опалення і кондиціонування.

Як приклад, розглянемо експлуатаційні витрати в добре утепленому будинку (тепловтрати 50-60 Вт / м кв) загальною площею до 150 м кв.

Найменування газовий котел електрокотел тепловий насос

Витрати на рік 3600 м3 26000 кВт 5778 кВт
Вартість енергоносія 6,87 грн. / М3 1,68 грн. / КВт 1,68 грн. / КВт
Вартість за рік 24732 грн. 43680 грн. 9707 грн.
вигідніше використовувати
тепловий насос, ніж в 2,55 рази в 4,5 рази

де:

 

Крім економічного ефекту, тепловий насос має такі якості, як:

Збереження природних ресурсів:

Екологічність:

Безпека:

Універсальність:

Комфорт:

Автономність:

Надійність:


Свердловину на воду бурять обсадної трубою НПВХ на різьбовому з’єднанні. Вона володіє необхідними характеристиками: довгий термін експлуатації; висока тривала міцність; різьбове з’єднання міцне і герметичне, стійке до навантажень; труба діаметром 125 мм витримує навантаження більше 5000 кг; має сертифікат якості; для транспортування питної води.

Читати далі
Який трубою потрібно бурити свердловину

БСВ виконує роботи по бурінню свердловин на воду на дачах. Буріння свердловини на дачі – це відповідальна і копітка завдання. Найчастіше під’їзд до місця буріння на ділянці для бурової техніки утруднений, тому, в таких випадках, як правило, використовується для буріння на воду або тепло малогабаритна бурова установка. На поверхню землі, в результаті бурових робіт на дачній ділянці, вимивається грунтова порода, яка може спотворити все те прекрасне, над чим садівник так ретельно працював, пошкодити насадження. Завдяки невеликим розмірам бурової установки БУР 140, можливе проведення ряду робіт, які запобігають такий результат подій. Акуратний і чистий газон – це ще один аргумент на користь буріння свердловини на дачній ділянці малогабаритної установкою.

Читати далі
Буріння свердловини на дачі
Have no product in the cart!
0